Alphaville, sprijin pentru copiii defavorizați din județul Brașov

19/07/2022
Alphaville continuă să fie un pilon de susținere pentru mai multe proiecte de responsabilitate socială, prin care comunitatea se poate dezvolta în siguranță.

Dezvoltatorul imobiliar brașovean Alphaville, împreună cu Fundația Bucuria Darului și Asociația Eltera, le-a făcut viața mai frumoasă câtorva sute de copii ce provin din familii defavorizate din județul Brașov. Și copiii care merg la culcare flămânzi zâmbesc și se joacă, astfel că Fundația Bucuria Darului a lansat provocarea de a „bucura un copil să se joace cu picioarele încălțate”. Cauza a fost susținută financiar din prima clipă de către dezvoltatorul imobiliar brașovean Alphaville. Sute de copii au acum o pereche nouă de încălțăminte și se pot bucura de vacanță, la joacă.

„Joaca este singurul lor moment de bucurie. Cu ea încep să cunoască, să exploreze și să-și verifice puterile. Dar pentru asta au nevoie de siguranța (propriilor pași), de încredere (că nu vor aluneca) și de curaj (ca să încerce lucruri noi). Toate ascunse într-o pereche de încălțăminte pe măsura lor. Vă spunem cu toată sinceritatea că în luna iunie este o bucurie să încalți, cu grijă, două piciorușe năzdravane care dansează «liber la joacă»”, au subliniat reprezentanții echipei Bucuria Darului.

O tabără de neuitat

Alphaville s-a implicat constant în dezvoltarea comunității, prin sprijinirea copiilor și tinerilor și a decis să investească în educația lor. Alături de fundații non-profit a derulat în ultimii ani o serie de alte proiecte de responsabilitate socială.

Astfel, cu sprijinul Alphaville și al Asociației Eltera, mai mulți copii, cu vârste între 6 și 14 ani, ce provin din familii defavorizate din Fișer, Budila și Ghimbav au avut șansa să se deconecteze la început de vacanță, dar și să învețe lucruri noi. După ce au terminat școala, aceștia au mers într-o tabără educațională. Copiii au participat la concursuri menite să le stimuleze creativitatea, care să îi învețe despre munca în echipă, dar și despre competitivitate și dorința de a învăța. Ținând cont că tematica taberei a fost „să nu ne fie teamă de nimic”, copiii au fost provocați să dea o mână de ajutor în bucătărie și în sala de mese. Din program nu au lipsit nici drumețiile prin Prăpăstiile Zărneștiului, dar și o vizită în parcul cu dinozauri de la Râșnov.

„A fost prima lor tabără și bucuria lor a fost de nedescris. Fiecare a avut patul lui, iar fiecare camera a avut o baie. Nici unul dintre ei nu avea acasă asemenea condiții”, a mărturisit Caty Roos, președintele Asociației Eltera.

Alphaville va continua să-i susțină pe copii și tineri și are în plan lansarea unor noi proiecte ce vor veni în sprijinul dezvoltării întregii comunității.

© Copyright 2022 – ALPHAVILLE ARENA    |   ANPC   |   ANPC SAL  |   Politica de confidețialitate   |   Politica utilizare Cookies   |   creat de Professional People